نکات حقوقی

مهم‌ ترین مزایا و معایب شغل وکالت💎【سال1403】⚖️

امروزه با امروزه به دلیل اینکه مردم در جوامع با مشکلات حقوقی متعدد و فراوانی روبرو هستند، به همین خاطر شغل و حرفه وکالت از اهمیت بالایی برخوردار است. در حقیقت افراد می‌ توانند در حوزه‌ های متعدد حقوقی، کیفری، خرید و فروش خانه و … از بهترین وکیل شهر خود استفاده کنند. وکلا با توجه به اینکه از تخصص و تعهد خاصی نسبت به شغل خود برخوردار می‌ باشند، با رعایت تمامی قوانین و ضوابط کشور در بحرانی‌ ترین شرایط نیز بهترین تصمیم‌ گیری‌ ها را می‌ کنند. اما در ادامه باید بگوییم که وکالت نیز همانند سایر شغل‌ های دیگر دردسرهای خود را می‌ طلبد که در این مطلب قصد داریم به مهم ترین مزایا و معایب شغل وکالت بپردازیم، با ما همراه باشید.

شغل وکالت چیست؟

قبل از اینکه به مهم ترین مزایا و معایب شغل وکالت بپردازیم، بهتر است که به یک تعریف جامع از آن دست پیدا کنیم. شغل وکالت یکی از ضروری‌ ترین مشاغل در سطح جامعه محسوب می‌ گردد که مطابق با آمار به دست آمده؛ جزو مشاغل پردرآمد به حساب می‌ آید. معمولا بسیاری از افراد در سطح جامعه به دلیل عدم آشنایی با قوانین و مقررات در برخورد با مشکلات حقوقی نیازمند یک وکیل متخصص و متبحر در زمینه پرونده خود هستند. وکلا در حوزه‌ های عمومی و تخصصی به فعالیت پرداخته و موجب می‌ شوند که افراد بتوانند زودتر به نتیجه برسند.

لازم به ذکر است که برای اخذ عنوان بهترین پایه که دادگستری در کشور مسیرهای طولانی و سختی را باید بگذرانید. درست است که شغل وکالت در جامعه ما بسیار اهمیت دارد و از شغل‌ های تخصصی است؛ اما با چالش‌ های زیادی نیز در مقابل راه روبرو است که افراد برای به دست آوردن آن باید بجنگند و مبارزه کنند. وکلای خوب کسانی هستند که همواره با قانون سر و کار داشته و برای حل مشکلات باید بر تمامی تبصره‌ ها تسلط داشته باشد.

شغل وکالت چیست؟

شرایط ورود به شغل وکالت و توانمندی های آن

در کل اگر شما می‌ خواهید که شغل وکالت را برای آینده خود انتخاب کنید، علاوه بر اینکه لازم است با مهم ترین مزایا و معایب شغل وکالت آشنا باشید، باید شرایط ورود به این شغل را نیز بدانید. چهار گروه از فارغ التحصیلان کشور می‌ توانند در آزمون وکالت شرکت کرده و توسط مرکز وکلای قوه قضاییه یا کانون وکلای ایران منتخب شوند. از جمله این چهار گروه می‌ توانیم به کارشناسی رشته حقوق، کارشناسی رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی، کارشناسی رشته فقه و حقوق اسلامی ویژه دانشگاه شهید مطهری و همچنین مدرک حوزوی معادل لیسانس حقوق اشاره کنیم.

این افراد پس از اینکه در آزمون نمره قابل قبولی را کسب کردند، یک دوره کارآموزی ۱۸ ماهه را می‌ گذرانند. حضور یافتن در 36 دادگاه گوناگون، ارائه دادن پایان‌ نامه و قبول شدن در آزمون اختیار در نهایت منجر به اخذ پروانه وکالت از سوی دادگستری را ایجاد می‌ کند. آزمون اختیار نیز دارای دو مرحله شفاهی و کتبی است که در 6 رشته حقوق برگزار می‌ گردد. اگر شما دارای یک سری از شرایط مانند سابقه کار باشید، از طی کردن دوره کارآموزی معاف می‌ شوید. در ادامه باید بگوییم که از دیگر شرایط ورود به شغل وکالت داشتن یک سری از توانمندی‌ ها و علاقه در این شغل است که در ادامه به لیست آن ها می‌ پردازیم:

  • بالا بودن فن بیان خوب و سخنوری شایسته
  • داشتن همدلی و درک بالا نسبت به موکل خویش
  • برخورداری از روحیه ریسک پذیری بالا
  • برخورداری از صفاتی همچون شجاعت، شهامت، روحیه و سرشت مبارزه طلب
  • اعتماد به نفس بالا
  • توانایی برقرار کردن ارتباط اجتماعی خوب با اقشار مختلف
  • دانش و تسلط بالا در رابطه با مباحث حقوقی و کیفری
  • داشتن استقامت و انرژی وافر برای ساعات کاری زیاد
  • توانمندی در مقابل مشکلات و چالش‌ های متنوع
  • توانایی بالا در استدلال و تحلیل اطلاعات و داده‌ ها و همچنین تفسیر آن ها

مزایا شغل وکالت که باید بدانید!

در خصوص مهم ترین مزایا و معایب شغل وکالت باید بگوییم که این شغل از مزایای بالقوه ای برخوردار است که شامل موارد زیر می گردد:

  1. به دست آوردن شان و منزلت اجتماعی: یکی از مهم ترین مزایای شغل وکالت بهره‌ مندی از شان و جایگاه اجتماعی مناسب در میان افراد است. در واقع این شغل یکی از شغل‌ های مورد احترام در سطح جامعه است که اگر شما عنوان وکلای دادگستری را داشته باشید، موقعیت‌ های بسیار خوبی در جامعه برای شما فراهم می‌ آید. به بیان دیگر باید بگوییم عنوان وکیل متخصص برای فرد ارزش و احترام و ادب را به همراه دارد.
  2. درآمد خوب و بالا: در قسمت فوق نیز اشاره کردیم که شغل وکالت یکی از پردرآمدترین شغل‌ ها در سطح جامعه است. معمولا میزان دستمزد وکلا به عوامل متفاوتی بستگی دارد که می توانیم به تخصص، مهارت، تجربه، شهرت و موقعیت اجتماعی کاری آن ها اشاره کنیم. علاوه بر آن وکلا می‌ توانند علاوه بر دریافت دستمزدهای مربوط به انجام پرونده‌ ها سایر منابع درآمدی جانبی نیز همچون حق مشاوره، حق نگارش کتاب‌ ها و مقالات حقوقی، حق نظارت بر قراردادها و … متکی باشند. بسیاری از افراد برای برطرف کردن مشکلات حقوقی خود در زمینه ملک و املاک به مشاوره نیاز دارند که وکلا از این راه نیز درآمد بالایی به دست می‌ آورند.
  3. احساس رضایت شغلی: در کل شغل وکالت به گونه‌ ای است که به حل و فصل مشکلات مردم می‌ پردازد. به همین خاطر وکلا احساس رضایت شغلی بسیاری را از دستاوردهای قانونی خود به دست می‌ آورند. یکی از بالقوه‌ ترین مزایای شغل وکالت این است که وکلا با دفاع کردن از حقوق موکلان خود و تاثیرگذاری بر زندگی آن ها احساس بسیار خوبی را همواره در خود دارند.
  4. تنوع کاری: شغل وکالت جزو آن دسته از شغل‌ هایی است که همواره شور و هیجانات زیادی را با خود به همراه دارد و فرد هیچ گاه از کار خود خسته نمی‌ شود. زیرا وکلا هر روزه با پرونده‌ ها، مسائل و محیط‌ های جدیدی روبرو می‌ شوند و فرصت های شغلی زیادی برای آن ها در حوزه‌ های مختلف حقوقی اعم از حقوق بین‌ الملل، حقوق تجارت، حقوق کیفری، خانواده، فضای مجازی و … ایجاد می‌ شود که باعث می‌ شود با تنوع شغلی مواجه شوند.

نگاهی بر معایب شغل وکالت

در مقاله مهم ترین مزایا و معایب شغل وکالت دریافتیم که این شغل علاوه بر مزایایی که دارد، دارای یک سری از معایب نیز می‌ باشد که در ادامه به معایب این حرفه می‌ پردازیم:

  1. کار در ساعات طولانی: اگر شما در طول روز یک برنامه انعطاف پذیری را نیز برای خود تعبیه کنید، باز هم در بسیاری از وقت ها ساعات طولانی از وقت خود را به کمک با موکلتان می‌ پردازید. به طور مثال اگر یک هفته کاری عادی شامل 40 ساعت باشد، بسته به پرونده‌ ای که با آن روبرو هستند، وکلا هر هفته 60 تا 90 ساعت کار می کنند و وقت خود را می‌ گذارند.
  2. موقعیت‌ های استرس‌ زا: زمانی که شغل وکالت را انتخاب می‌ کنید، باید بدانید که شما نماینده وکیل خود در هر شرایط سخت و نابسامانی هستید. به همین خاطر ممکن است که با موقعیت‌ های استرسی و عاطفی زیادی در تماس باشید که بتواند بر سلامتی روح و روان شما تاثیر منفی بگذارد. به همین خاطر در حرفه وکالت کنترل کردن احساسات از اهمیت بالایی برخوردار است. آن دسته از افرادی که دچار بیماری های خاصی هستند، نباید وارد حیطه وکالت شوند.
  3. مسئولیت‌ های سنگین: وکلا در برخورد با هر پرونده حقوقی به قبول مسئولیت‌ های سنگینی همچون مسئولیت‌ های اخلاقی، قانونی و حرفه‌ ای می‌ پردازند. یک وکیل وظیفه دارد که به حقوق و منافع موکلان خود را همواره حفظ کند و رازدار و امانت موکل خویش باشد. وکیل باید علاوه بر اینکه از تمامی قوانین و مقررات کشور پیروی نمای،د با اصول و اخلاق حرفه‌ ای رفتار کرده و در زمان بروز هرگونه خطا پاسخگو باشد.
  4. وجود بازارکار رقابتی: امروزه رقابت‌ های بسیار شدیدی در میان حرفه وکلا وجود دارد و دلیل آن نیز این است که تعداد فارغ التحصیلان وکالت بسیار زیاد شده و همچنان از فرصت‌ های شغلی موجود بیشتر هستند. به همین خاطر فرصت‌ های شغلی کمتری برای برخی از وکلا وجود دارد و آن ها برای اینکه بتوانند موقعیت‌ های ارزشمند یا موقعیت‌ های متخصصانه حقوقی به دست آورند، این موضوع می‌ تواند برای آن ها کمی استرس زا باشد.
  5. پیشرفت فناوری و بروز بودن اطلاعات: با توجه به اینکه افزایش فناوری به طور بسیار گسترده در قانون نیز رویت شده است، یکی از مهم ترین وظایف وکلا آشنایی با با طیف گسترده‌ ای از پلتفرم های تکنولوژی از جمله ابزارهای مدیریت و نرم‌افزار های مرتبط است. ممکن است به روز بودن با این پیشرفت‌ های تکنولوژی برای برخی از وکلا از لحاظ فناوری نیز خیلی باهوش نیستند، دردسرساز و مشکل باشد. در نظر داشته باشید که افزایش فناوری می‌ت واند باعث شود که موکلان بیشتر به سمت خدمات حقوقی آنلاین بروند و همین موضوع می‌ تواند نرخ ارزان تری را با خود به همراه داشته باشد.

مسئولیت های وکیل چیست؟

در طول مقاله به مهم ترین مزایا و معایب شغل وکالت اشاره کردیم. در کل وکلا از وظایف و مسئولیت‌ های خاصی برخوردار هستند. با توجه به فراوانی و تنوع قوانین و همچنین نا آشنا بودن افراد با پیچیدگی‌ ها در حوزه پرونده‌ های حقوقی نیاز به یک وکیل دادگستری در جامعه بسیار دیده می‌ شود. معمولا وظایف هر وکیلی به حوزه کاری، نوع پرونده و موکل خود بستگی دارد؛ اما به طور کلی از مسئولیت های وکیل متخصص می‌ توانیم به بررسی کردن دقیق جزئیات پرونده و همچنین پاسخگویی تمام و کمال به سوالات موکل و راهنمایی آن ها اشاره کنیم.

وکیل باید بتواند با بهره‌ مندی از توانمندی‌ های خود به قاضی در دادگاه کمک کند تا به صدور رای عادلانه بپردازد. وکلا باید به انجام کارهای اداری و قانونی در جهت دستیابی به نتیجه دلخواه در مسیر پرونده بپردازند و در جلسات دادگاه نیز با بیانی رسا و شیفتگی خاصی به دفاع از حق موکلان خود بپردازند. یک وکیل خوب و مجرب به فرضیه سازی و تبیین استراتژی‌ های قانونی پرداخته و در طول روز همواره در تلاش است تا به پیدا کردن راهکارهای موثر و مفید و قابل انجام بپردازد.

یکی از مهم ترین مسئولیت‌ ها و وظایف سنگین وکلا تجزیه و تحلیل داده‌ های پرونده و همچنین جمع آوری اطلاعات لازم می‌ باشد. در واقع دادگاه بر روی مدرک می‌ تواند به صدور رای بینجامد. به همین خاطر همواره باید تحقیقات زیادی در راستای پرونده انجام دهد و مدارک لازمه را جمع آوری کند.

مسئولیت های وکیل چیست؟

بازار کار شغل وکالت چگونه است؟

همان طور که نمی‌ توان تصور کرد، جامعه یک روز بدون پزشک بماند. همان گونه نیز هرگز از اختلافات بین فردی و درون سازمانی دور و خالی نخواهد بود. به همین خاطر یکی از مورد نیازترین شغل‌ ها که از تنوع در زمینه‌ های کاری برخوردار است، شغل وکالت می‌ باشد. این رشته همیشه در صدر بوده و درآمد بسیار خوبی را نیز به خود اختصاص می‌ دهد.

البته باید بگوییم که میزان درآمد هر وکیلی با هم متفاوت بوده و از جمله عوامل تعیین کننده در درآمد وکیل‌ ها می‌ توانیم به رشته تحصیلی، سطح تحصیلات، سابقه کاری و تعداد پرونده‌ های ارجاعی اشاره کنیم. از سوی دیگر وکلا با اصول بازاریابی در وکالت و همچنین برندسازی شخصی می‌ توانند گامی نوین در ایجاد اعتبار شغلی و افزایش تعداد پرونده‌ های خود بردارند.

کلام آخر

وکلا در جامعه و همچنین در زندگی موکلین نقش بسیار مهم و حائز اهمیتی را بازی می‌ کنند. آن ها با داشتن دانش بالا، تسلط بر قوانین و قدرت استفاده از داده‌ ها به خوبی می‌ توانند نقش قابل توجهی را در چالش برانگیزترین دوران زندگی موکلین خود ایفا کنند. یک وکیل موفق شخصی است که در کنار تمام علاقه و استعدادهایی که نسبت به شغل وکالت دارد، دارای توانمندی‌ ها و پشتکار فراوان باشد که در طول مقاله به آن ها پرداختیم.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت وکیل برتر ایران سعی بر این داشته تا شما را با مهم ترین مزایا و معایب شغل وکالت آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر پیشنهاد و انتقادی می توانید از طریق سایت با ما در ارتباط باشید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 2 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا